LinkedIn

Nieuws & informatie 

Regelmatig plaatsen we hier publicaties, artikelen, bijdragen aan podcasts, (nieuwe) richtlijnen en andere informatie. Meerdere keren per jaar versturen wij een nieuwsbrief. 

Wil je de nieuwsbrief ontvangen? Laat je naam en mailadres achter.

 


 

Gevochten voor wat we waard waren ...

Drie hoofdrolspelers kijken terug op wat ze is overkomen tijdens het surfdrama in Scheveningen.  In het donateursmagazine van de KNRM een artikel over de psychosociale opvang van medewerkers met daarin een vermelding van het werk van ARQ IVP. 

 

 


De rol van de leidinggevende bij ingrijpende gebeurenissen

In het begeleiden van een medewerker die een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, is een belangrijke rol weggelegd voor de leidinggevende. In de podcast van het bedrijfsopvangteam (BOT) van Pluryn vertellen ARQ IVP adviseur Roderik Bender en professionals van Pluryn wat die rol is, wat je als leidinggevende kunt doen en welke impact dit heeft. Daarnaast geeft de podcast goed inzicht over het belang van opvang en nazorg door collegiaal ondersteuners.

 

 


ARQ jaaroverzicht 2021

Een kleurrijk overzicht met veel informatie over diverse onderwerpen zoals corona, nieuwe behandelmethoden en ons internationale werk.

 


Richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden

Het doel van deze richtlijn is het beschrijven van optimale ondersteuning voor geüniformeerden, om stress gerelateerde gezondheidsklachten en werkuitval zoveel mogelijk te voorkomen.

 


 Hoe verder na een traumatische ervaring

 Coen Verbraak interviewt Jackie June ter Heide (klinisch psycholoog/psychotraumatherapeut ARQ Centrum'45) 

Veel mensen gaan na een traumatische ervaring op zoek naar zin- en betekenisgeving, ziet klinisch psycholoog en onderzoeker Jackie June ter Heide. Maar soms is er geen zin aan zo’n gebeurtenis te geven. Wat is nu de beste manier om met trauma om te gaan? Ga je op zoek naar zingeving of juist niet?