LinkedIn

Over ons

 

ARQ IVP is al meer dan 30 jaar dé partner bij ingrijpende gebeurtenissen op het werk. We ondersteunen organisaties en medewerkers in het omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en het langdurig werken onder stressvolle omstandigheden, vóór, tijdens en nadat deze plaatsvinden. We werken daarbij vanuit het principe ‘zo min mogelijk en zo veel als nodig’. 

ARQ IVP Hulpverlening kan worden ingeschakeld bij incidenten, crises en calamiteiten binnen uw organisatie. Preventief helpen we organisaties met een Mental check-up gesprek de veerkracht van medewerkers in kaart te brengen. In de crisisfase biedt we individuele opvang, groepsopvang en crisisadvisering. En in de nazorgfase is er individule nazorg, therapie en coaching mogelijk voor uw medewerkers. We hebben de kennis én de professionals in huis om hulpverlening snel en op maat aan te bieden.

Samen met ARQ Kenniscentrum van Rampen en Crises spelen wij een rol bij de opvang en nazorg na grote rampen, zoals de Bijlmerramp, de vuurwerkramp in Enschede, de ramp met MH17 en de COVID pandemie.

ARQ IVP is onderdeel van ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum. ARQ heeft alle psychotrauma expertise onder één dak en is daarmee uniek in de wereld. ARQ biedt preventieve ondersteuning en -advies, doet wetenschappelijk onderzoek naar psychotrauma en geeft opleidingen en trainingen. ARQ zorgt voor mensen met psychotraumaklachten door screening, diagnostiek en behandeling. Daarnaast adviseert ARQ organisaties en overheid over de inrichting van zorg voor getroffenen. Dit doet ARQ sinds de Tweede Wereldoorlog, met een sterke focus op innovatie; voor heel Nederland maar ook wereldwijd.